Радев посрещна Лапсли на Дондуков 2. Сред темите на разговора са

...
Радев посрещна Лапсли на Дондуков 2. Сред темите на разговора са
Коментари Харесай

Радев обсъди модернизацията на въоръжените сили с помощник генералния секретар на НАТО

Радев посрещна Лапсли на " Дондуков " 2. Сред тематиките на диалога са били повишението на военната подвижност в границите на Алианса, поощряване на взаимната научно-изследователска и развойна активност в областта на защитата и вложенията на страните членки за защита, оповестиха от прессекретариата на президента. 

" Процесът на рационализация на Въоръжените сили допуска освен придобиване на модерно съоръжение, само че и възстановяване и развиване на сериозната инфраструктура , в това число посредством осъществяване на планове за повишение на свързаността сред страните членки ", е декларирал президентът Радев по време на срещата.

Помощник-генералният секретар по отбранителната политика и обмисляне на НАТО участва по-рано във втората конференция за сигурността в Черно море в границите на Международната Кримска платформа в София . 

" НАТО се връща към обичайния си фокус на групова защита и възпрепятстване на всяка опасност за Алианса, без значение дали идва от Русия или от терористични групи ", означи Ангъс Лапсли на форума. Той припомни " историческото решение " на Европейски Съюз и НАТО за бъдещето на Украйна, а точно да бъде пълновръстен член на двата съюза. 

Според асистент генералния секретар на НАТО най-спешното нещо, което би трябвало да създадем, е да продължим да поддържаме Украйна " с колкото е допустимо повече материална помощ ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР